Private boliger – Cases

Private boliger

Thermias kunder fortæller om deres oplevelser

 • Lars Lilholt, sparer - som vi oplever det hos mange andre - 75% på varmeudgifterne, og anlægget har en tilbagebetalingstid på 6 år.

  Lars Lilholt valgte jordvarme fra Klimadan

  For to år siden fik Lars Lilholt installeret et jordvarmeanlæg fra Klimadan. Og det har han ikke fortrudt. Det fungerer perfekt, han sparer penge, og passer samtidigt på miljøet.

  - Og så fungerer jordvarmeanlægget bare helt af sig selv. Det er langt nemmere end for dem der vælger f.eks. pillefyr. Der er heller ikke problemer med at anlægget ikke kan levere varme nok.

 • De fleste huse i landsbyen Uuesalu er række- og parcelhuse, som er bygget inden for de seneste fem år. For at skabe sammenhæng med omgivelserne besluttede udvikleren at “bygge grønt”. Alle huse, som overvejende er 1-plans huse, er isoleret med træ eller sten. “Valget af materialer med lang levetid bidrager til et sundt miljø og giver en formidabel isolering,” udtaler Janar Muttik, som er bestyrelsesmedlem i Uuesalu Development Ltd.

  Energivenlig opvarmning

  Uuesalu er et beboelsesområde, som ligger blot 8 km fra Tallinn midtby. Idyl, fred og venlige beboere er nogle af de få nøgleord, som sammenfatter atmosfæren i Uuesalu. Området er meget populært, især blandt unge mennesker og børnefamilier, da der er gode store huse, mange grønne områder og en optimal infrastruktur.

  ‘...da vi så billederne - var vi med det samme begejstret! Ikke blot arkitekturen og valget af materialer er imponerende, men også den geotermiske opvarmning...' fortæller Stanislav Kalov, hvis familie var den første kunde i Uuesalu Kodu.

 • Adgang til varmt vand er et vigtigt aspekt i dagligdagen i en stor familie. Med Diplomat Optimum G2 har de fået den mest effektive løsning, som findes på markedet til at producere store mængder af varme og masser af varmt vand. En ekstra fordel er den dramatiske reducering af varmeomkostningerne.

  Masser af varmt vand til hele familien

  Stigende omkostninger og det konstante problem med mangel på varmt vand var hovedårsagerne til, at familien Wigren-Jakobssons skiftede til geotermisk opvarmning.

  Adgang til varmt vand er et vigtigt aspekt i familiens daglige liv.

 • Familie Josefsson fik installeret deres første Thermia varmepumpe tilbage i 1979. Nu efter 33 års problemfri drift var det et nemt valg for dem, da de skulle udskifte deres udtjente varmepumpe med en ny. “

  33 problemfri år

  Efter 33 problemfrie år med deres første varmepumpe ser familie Josefsson frem til mere af den samme frihed med deres nye varmepumpe.

  “Alt har fungeret optimalt gennem alle disse år. Min hustru og jeg er meget glade og vil aldrig udskifte vores varmekilde.” Sten-Åke Josefsson

 • Efter de skiftede til en varmepumpe med luften som energikilde, kunne Mattias tilbringe mere tid sammen med sin familie i huset, i stedet for at tilbringe tid sammen med pillefyret i kælderen.

  Familie Carlsson

  Da familie Carlsson flyttede ind i deres nye hjem, brugte de et oliefyr og et pillefyr til at opvarme huset. Kedlen var ved at være udtjent, og pillefyret krævede meget opmærksomhed.

  “…vi ville gerne have en enklere hverdag. Derfor ønskede vi et opvarmningssystem, som kunne klare sig selv så meget som muligt. Med vores varmepumpe behøver vi ikke at gøre noget…”

 • Energiforbruget til opvarmning faldt til 2.847 kWh, og varmen leveret til huset var på 9.373 kWh, så 70% energi kommer ud af den blå luft og er vedvarende energi. Oprindeligt 4.240 kg udledt CO2 faldt til 2.070 kg, dette er en massiv reducering på 51% (2.170 kg CO2).

  Thermia Atec – de professionelles valg

  Günter Oldigs er en certificeret og autoriseret konsulent hos en lang række tyske energiselskaber og forbund blandt andre BAFA, DENA, DEN e.V. samt GIH-Nord e.V. Han rådgiver husejere om mulighederne for energibesparende og miljøvenlige energimuligheder samt rådgiver om passende udstyr og systemer. Günter Oldigs bor i et énfamilies hus sammen med Angelika og to katte. Han besluttede sig for at optimere energieffektiviteten i sit eget hjem ved at tilføje isolering til første salen og til taget samt udskifte opvarmningssystemet.

  “Med Thermias Atec varmepumpe som bruger luften som energikilde, kan jeg spare 2.170 kg CO2 hver varmesæson. Det er en reducering på 51% sammenlignet med mit forrige opvarmningssystem. Jeg er glad for - udover den økonomiske gevinst, at kunne bidrage til en mere miljøvenlig verden.” Günter Oldigs.

 • Ejeren besluttede sig for at fjerne det gamle solvarmesystem og bruge varmepumpen som den eneste kilde til opvarmning samt varmvandsproduktion.

  Enestående opvarmningseffektivitet

  Det gamle oliefyr blev udskiftet med en Thermia Atec 13 varmepumpe med luften som energikilde. Udover varmepumpen blev en indendørs “Plus-pakke” omfattende en 3-15 kW el-patron installeret. En klasse-A cirkulationspumpe og 3-vejsventil samt en 300 liter varmtvandsbeholder.

  Med Thermias Atec varmepumpe med luften som energikilde er denne slovenske familie i stand til at spare op til 2.000 €, hver varmesæson.

 • Tormod Heldal is delighted with both the Thermia heat pump and TPA Plumbing Service: “The Atec heat pump is significantly better than the old heat pump. After the first winter of operation, our energy consumption halved and, most importantly, it is significantly quieter than the heat pump we installed when the house was built."

  50% reduction in energy consumption

  In 2004, the Heldal family moved into a newly built detached house on Fana in Norway. The detached house has a total living area of 235 m²,, with 191 m² on the ground floor and 44 m² on the first floor.

  “We chose Atec due to its impressive operating record and received excellent help from Thermia’s representative” – Tormod Heldal

 • The Gjefsen family chose a geo-thermal heat pump for their new house. Explaining their decision, they cited two deciding factors: first, that winter temperatures in this part of Norway can fall as low as minus 25 degrees Celsius and secondly, that electricity prices are set to fluctuate considerably over the next 30 years. Now, they will be able to enjoy free heat without worrying about rising energy prices.

  Economists spot a smart long-term investment

  Detached house: Wooden house built in 2012
  Living space: 250 m²
  Location: Brandbu, Norway
  Occupants: Two adults and two children
  Heat source: Borehole
  Heat pump: Thermia Diplomat

  ”Compared to some alternatives, this choice may seem a little more expensive. However, the long term returns are worth it. We have chosen a heating solution that is basically climate neutral" - Camilla and Thor Erik

Kontakt

Har du spørgsmål, bedes du kontakte os

Skriv til os

Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til... mere
Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til vores Data Protection Officer: info@thermia.com fra den samme mail adresse, som din accept vedrører. Vi profilerer ikke dine oplysninger. Dine oplysninger deles ikke udenfor den Europæiske Økonomiske Union eller med multinationale virksomheder. skjul
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige... mere
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige. Send venligst alle spørgsmål vedr. Databeskyttelse til vores Data Protection Officer: info@thermia.com.Dine oplysninger benyttes til at besvare din henvendelse under forudsætning af, at databehandling er lovlig, hvis den er påkrævet for at indgå en aftale om besvarelse. Ved at acceptere ovenstående, accepterer du samtidig, at vi må sende dig marketing indhold. Du kan finde hele vores finde fuld information om dine person oplysninger i vores fortrolighedspolitik. skjul
* Obligatorisk felt

Thermia hovedkontor i Sverige

Thermia Varmepumper

Thermia Varmepumper

+45 24 47 23 45