Udsigt til Middelalderen

Den største borgruin i Nordeuropa

Hammershus i dag

På en stejl klippeknude ved nordspidsen af Bornholm knejser den imponerende middelalderborg, Hammershus. Stedet er et yndet mål for turister, skoler og historie entusiaster, der ønsker eventyr, historie, natur og afslapning – og centralt for turen gennem historien er det nye Hammershus Besøgscenter, der er drevet med moderne grøn, geotermisk energi.

Hammershus er Nordeuropas største borgruin. Den ligger 74 meter over havets overflade på Hammeren ved Bornholms nordspids.

Besøgscentret drager fordel af Thermia varmepumper

Hammershus stod færdig i begyndelsen af 1300-tallet. Længe antog man, at borgen blev bygget som privat bolig for ærkebiskoppen i Lund, men nylige beviser antyder, at Hammershus blev bygget som en bolig for kong Valdemar II af Danmark og som base for de danske korstog. I 500 år var Hammershus hjemsted for Bornholms skiftende magthavere. Borgen var genstand for mange uoverensstemmelser og blev derfor genopbygget og udbygget ved flere lejligheder inden ruinerne i 1822 tilføjet det nationalhistoriske register.

I marts 2018 åbnede det nye Hammershus Besøgscenter, som er bygget ind i klipperne over for borgruinen. Besøgscentret er designet af Arkitema Architechts og professor Christoffer Harlang. Tankerne bag designet har været at skabe en diskret bygning, der ikke griber forstyrrende ind i områdets beskyttede skov eller øens vartegn.

Takket være det moderne og effektive geotermiske energisystem kan alle vores besøgende lære om dansk historie i behagelige og indbydende omgivelser. Samtidig kan Naturstyrelsen spare penge ogbidrage direkte til at gøre bornholmerne CO2-neutrale”

Centrets varme- og kølesystem er baseret på Thermia Mega XL (21- 88 kW), som er en ny kommerciel jordvarmepumpe med en inverterdrevet kompressor. Thermia Mega XL opvarme og afkøle på samme tid – så hvis den primære funktion er køling, bruges ethvert varmeoverskud til produktionen af varmt vand. Den nye energiløsning har gjort det muligt for Naturstyrelsen at levere en ekstremt energieffektiv opvarmning og køling, der er bæredygtig og vedvarende, samtidig med at man garanterer overlegen komfort.

Besøgscenter Hammershus er et glimrende eksempel på moderne arkitektur, der perfekt og diskret passer ind i det historiske landskab og samtidig benytter et bæredygtig og grøn teknologi fra øverste hylde.

Kontakt

Har du spørgsmål, er vi klar med viden og gode råd

Skriv til os

Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til... mere
Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til vores Data Protection Officer: info@thermia.com fra den samme mail adresse, som din accept vedrører. Vi profilerer ikke dine oplysninger. Dine oplysninger deles ikke udenfor den Europæiske Økonomiske Union eller med multinationale virksomheder. skjul
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige... mere
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige. Send venligst alle spørgsmål vedr. Databeskyttelse til vores Data Protection Officer: info@thermia.com.Dine oplysninger benyttes til at besvare din henvendelse under forudsætning af, at databehandling er lovlig, hvis den er påkrævet for at indgå en aftale om besvarelse. Ved at acceptere ovenstående, accepterer du samtidig, at vi må sende dig marketing indhold. Du kan finde hele vores finde fuld information om dine person oplysninger i vores fortrolighedspolitik. skjul
* Obligatorisk felt

Thermia Denmark

Thermia Varmepumper

Thermia Varmepumper

77 77 78 00