Bæredygtig campus

Bornholm bliver en grøn ø

Moderne arkitektur og et bæredygtigt byggeri

I 2008 besluttede Bornholms Regionskommune, at øen skal være 100 % bæredygtig og CO2- neutral i 2025 ved kun at anvende vedvarende energi. Helt konkret betyder det, at bornholmerne har omlagt deres energisystemer til fossilfri energi ved at investere i vindmølleparker, solcellepaneler, varmepumper og biomasse. Lokalmiljøet spiller en vigtig rolle for bornholmerne, som har en klar ambition om, at øens samlede energiforbrug skal dækkes af lokalt produceret grøn energi.

"Vi ønsker, at Bornholm skal være en bæredygtig og CO2-neutral ø inden 2025. For vi tror på, at en bæredygtig fremtid for vores ø går hånd i hånd med, hvordan vi bruger vores fælles ressourcer”

Thermia varmepumper – den mest effektive løsning til opvarmning og køling

I 2018 blev der indviet en ny campus, som samler alle Bornholms uddannelser på ét sted. Den fysiske sammensmeltning af alle øens uddannelsestilbud – lige fra ungdoms- og voksen- til videregående uddannelser – var ét af de største projekter nogensinde på Bornholm, og ambitionen er klar: Med den nye campus ønsker øboerne at skabe et attraktivt, sammenhængende og forskelligartet læringsmiljø, hvor alle uddannelsesressourcer udnyttes fuldt ud, og hvor elever og medarbejdere kan mødes naturligt i hverdagen.

Takket være det moderne og effektive geotermiske energisystem kan studerende og medarbejdere arbejde i behagelige omgivelser, lokalsamfundet kan spare penge, og Campus Bornholm bidrager væsentligt til at opnå vores mål om at blive CO2-neutral“

Lige fra begyndelsen har ambitionen med Campus Bornholm været at skabe en unik bygning, som imødekommer og styrker Bornholms vision “Bright Green Island”. Bygningen opvarmes og afkøles derfor med jordvarmepumper, der bruger et netværk på 9 km af jordslanger, og 1.100 m2 solceller leverer omkring en femtedel af bygningens samlede elforbrug. Varme- og kølesystemet er baseret på Thermia Mega XL (21-88 kW), som er en ny kommerciel jordvarmepumpe med en inverterdrevet kompressor.

Den primære fordel ved denne varmepumpe er, at den kontinuerligt kan justere produktionen til det aktuelle behov, hvilket betyder, at varmepumpen kan levere 100 % af bygningens energibehov. Derudover kan Thermia Mega XL opvarme og afkøle på samme tid – så hvis den primære funktion er køling, bruges ethvert varmeoverskud til produktionen af varmt vand. Systemet kan skifte mellem de varme og kolde tanke uden at bruge energi fra borehullerne.

Kontakt

Har du spørgsmål, er vi klar med viden og gode råd

Skriv til os

Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til... mere
Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til vores Data Protection Officer: info@thermia.com fra den samme mail adresse, som din accept vedrører. Vi profilerer ikke dine oplysninger. Dine oplysninger deles ikke udenfor den Europæiske Økonomiske Union eller med multinationale virksomheder. skjul
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige... mere
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige. Send venligst alle spørgsmål vedr. Databeskyttelse til vores Data Protection Officer: info@thermia.com.Dine oplysninger benyttes til at besvare din henvendelse under forudsætning af, at databehandling er lovlig, hvis den er påkrævet for at indgå en aftale om besvarelse. Ved at acceptere ovenstående, accepterer du samtidig, at vi må sende dig marketing indhold. Du kan finde hele vores finde fuld information om dine person oplysninger i vores fortrolighedspolitik. skjul
* Obligatorisk felt

Thermia Denmark

Thermia Varmepumper

Thermia Varmepumper

77 77 78 00