Erhverv – Cases

Erhverv

Thermias kunder fortæller om deres oplevelser

 • Stedet består af hovedslottet og det imponerende Manteltårn. Hammershus er omringet af en stor stenmur, der strækker sig 750 meter rundt om ruinen.

  Mærk historien – mens du nyder udsigten

  På en stejl klippeknude ved nordspidsen af Bornholm møder du den imponerende middelalderborg Hammershus. Stedet er et yndet udflugtsmål for hele familien, der ønsker både eventyr, historie, natur og afslapning – og centralt for turen gennem historien er det nye Hammershus Besøgscenter, der er drevet med moderne grøn, geotermisk energi.

  Hammershus er Nordeuropas største borgruin. Den ligger 74 meter over havets overflade på Hammeren ved Bornholms nordspids.

 • I 2018 blev der indviet en ny campus, som samler alle Bornholms uddannelser på ét sted. Den fysiske sammensmeltning af alle øens uddannelsestilbud – lige fra ungdoms- og voksentil videregående uddannelser – var ét af de største projekter nogensinde på Bornholm, og ambitionen er klar: Med den nye campus ønsker øboerne at skabe et attraktivt, sammenhængende og forskelligartet læringsmiljø, hvor alle uddannelsesressourcer udnyttes fuldt ud, og hvor elever og medarbejdere kan mødes naturligt i hverdagen.

  Bæredygtig campus nyder godt

  I 2008 besluttede Bornholms Regionskommune, at øen skulle blive 100 % bæredygtig og CO2- neutral i 2025 ved kun at anvende vedvarende energi. Helt konkret betyder det, at bornholmerne har omlagt deres energisystemer til fossilfri energi ved at investere i vindmølleparker, solcellepaneler, varmepumper og biomasse. Her spiller lokalmiljøet en vigtig rolle for bornholmerne, som har en klar ambition om, at øens samlede energiforbrug skal dækkes af lokalt produceret grøn energi.

  Vi ønsker, at Bornholm skal være en bæredygtig og CO2-neutral ø inden 2025."

 • Udover økonomiske besparelser giver gyllekøling også en miljømæssig gevinst, idet det nedsætter ammoniakfordampningen, og herved forbedrer klimaet i svinestalden. Skal du udvide din besætning, så er gyllekøling desuden virkelig noget, som kan være medvirkende til at hjælpe en ansøgning igennem.

  Gyllekølingsanlæg fra Klimadan

  Indenfor svinesektoren har Klimadan mange års erfaring i forbindelse med varmegenvinding. Vi gør det muligt for dig, at udnytte den varme, der produceres ved gyllekøling. Ved at nedlægge slanger i gyllekanalerne kan vi optage overskudsvarmen fra gyllen og bruge den til opvarmning. Det giver så meget billig varme, at tilbagebetalingstiden på en sådan løsning ofte kun er 2-5 år.

  Søren Andersens erfaring med et gyllekølingsanlæg fra Klimadan

 • Fire Thermia Robust varmepumper, hver med en kapacitet på 42 kW, blev installeret på Löfbergs Arena i Karlstad i 2012. Varmepumperne leverer såvel varme til de store bygninger og kulde til isen i hovedarenaen og træningshallen. Før installationen af varmepumperne var de årlige omkostninger på over 1.5 million SEK.

  Energieffektivt team

  Udover at være hjemmebane for Färjestad ishockeyteam bliver Löfbergs Arena benyttet året rundt til mange forskellige aktiviteter. Varmepumperne leverer såvel opvarmning som komfortabel køling på kontoret, til konferencegæster og til fitnessfaciliteterne.

  Reducering af omkostninger til energi på langt over 45%.”

 • Det er let at forestille sig Madrid, som et sted med konstant varme og sol. Men Madrid er faktisk omgivet af snedækkede bjerge, hvor du kan stå på ski det meste af vinteren. Disse bjerge er også hjem for en nyrenoveret villa på 1.200 m2. Det traditionelle valg for ejendomme som denne har altid været oliefyr eller i visse tilfælde endda brændeovn.

  En løsning med en lav CO2 udledning til et solbeskinnet hjem

  Bygningens karakteristika
  • Opvarmningsbehov: 143.326 kWh per år
  • Kølingsbehov: 35.831 kWh per år
  • Funktioner: opvarmning, varmt vand samt køling
  Anvendt bæredygtigløsning:
  • Thermia Mega XL (21-88 kW) varmepumpe med jorden som kilde
  • 750 TW-C varmtvandsvarmer til varmtvandsproduktion
  Opvarmning/køling - distributionssystem:
  • Gulvvarme
  • Gulvkøling
  Færdiggørelse: oktober 2016

  Takket være Thermia Megas moderne og effektive geotermiske energisystem, kan husejere nyde komfort hele året rundt med en lav CO2 udledningog store økonomiske besparelser,”

 • Alle lejligheder i Barrico Residence er udstyret med de mest avancerede løsninger inden for energibesparelse - højeffektive løsninger til termisk og akustisk isolering. Brugen af geotermisk energi giver betydelige besparelser på opvarmning, varmt vand og køling om sommeren. Den moderne stil og værdien af lejlighederne komplimenteres af Ernestomeda-køkkener af høj kvalitet, hvilke er inkluderet i købsprisen.

  Barrico Residence – lejligheder med vedvarende energi

  Barrico Residence er et lejlighedskompleks beliggende i det grønne landskab nær Varese-søen i Italien. Baricco Residence passer såvel til aktive mennesker som til dem, der ønsker at nyde den afslappende stemning. Komplekset er perfekt beliggende tæt på den historiske bydel og Vareses butiksstrøg.

  Barrico Residences lejligheder er udstyret med de mest avancerede løsninger inden for energibesparelse. Brugen af geotermisk energi giver betydelige besparelser på opvarmning, varmt vand og køling om sommeren.”

 • Hotellet og SPA-området opvarmes via Thermia varmepumper med jorden som kilde. 18 Robust varmepumper med en samlet kapacitet på 715 kW leverer opvarmning, køling samt varmt vand til 24.000 m2 hotel, værelser, SPA-område, kontorer, butikker og lejligheder.

  Moderne SPA med et bæredygtigt opvarmningssystem

  Strömstad Spa er et state-of-the-art hotel med 232 værelser og omfattende SPA-faciliteter. Selve SPA-området dækker 2.000 kvadratmeter fordelt på to etager. Det er det eneste Decléor Flagship SPA i det nordlige Europa og har det bedste udbud af SPA-behandlinger og produkter.

  24.000 m2 hotel, SPA-område, kontorer, butikker og lejligheder opvarmes af Thermia varmepumper.

 • RECAL foundations nye hjem er en imponerende, moderne pre-fabrikeret bygning på 400 m2, som er designet af den berømte spanske arkitekt, Joaquin Torres og kostede en 1 million Euro. Bygningen tiltrækker lokal og international opmærksomhed og høster anerkendelse som et innovativt projekt, tegnet og konstrueret for at minimere brugen af ressourcer og skåne miljøet.

  State-of-the-art rehabiliteringscenter

  RECAL er en privat, ikke-kommerciel sundhedsorganisation. Den blev etableret i 2001 og har et omfattende professionelt team af specialist medarbejdere - inklusiv doktorer, terapeuter og frivillige. Deres fælles mål er at hjælpe personer, som i en eller anden form er afhængige eller som har brug for at blive reintegreret i samfundet og deriblandt også give familier den passende støtte.

  “Vi kan lide at tage os af vores patienter, miljøet og de ressourcer, vi får tildelt fra vores protektorer. Derfor valgte vi at installere et geotermisk system fra Thermia, hvilket håndterer vores indendørsklima hele året rundt ved lave omkostninger,” forklarer José Manuel SAINZ Quintana, som er General Director hos RECAL foundation.

 • Siden 2012 har Delta Informaticas hovedkvarter været placeret i et stort industriområde i Spini di Gardolo (Trentino-Alto Adige) i en bygning, som bruger vedvarende teknologi. Bygningen har gulvvarme og køling, hvilket leveres via fire uafhængige varmepumper med jorden som kilde, der arbejder i master/slave-drift.

  IT-service og vedvarende teknologi på ét sted

  Delta Informatica Spa har eksisteret i mere end 20 år inden for informationsteknologi og virksomhedsrådgivning, hvor de tilbyder forskellige typer af IT-service lige fra telefoni og online support til konsulentbistand til avancerede IBM AS 400-systemer.

  I sammenligning med mængden af naturgas og airconditioning er besparelserne omkring 51%.”

 • I dag tilbyder den nyistandsatte klub dens lokale og internationale medlemmer en række services af højeste kvalitet lige fra private tennistimer og bodybuilding til hot yoga, cross træning, en 25 meters pool et fitness studio, lokaler til yoga, pilates, spinning, petanque, en klatrevæg, SPA-område, afslapningsområde, skønhedsbehandlinger, konferencerum og en restaurant.

  Palma Club drager fordele af vedvarende energi

  Det tidligere Mallorca Tennis, som nu hedder Palma Sport & Tennis Club blev oprindeligt grundlagt i 1964. Klubben blev bygget af den velkendte arkitekt Francesc Mitjans fra Barcelona, som tegnede det ikoniske Camp Nou fodboldstadion samt andre bemærkelsesværdige bygninger i Spanien.

  Takket være Thermias moderne og effektive geotermiske energisystem kan det nye Palma Sport & Tennis Club byde gæster velkommen med god samvittighed velvidende, at der tages hånd om miljøet, og der spares penge.”

 • Et udvalg af bæredygtige energikilder er blevet brugt i bygningen, hvilket omfatter solarpaneler og jordvarme. Competence Centre-bygningen er, og skal også fremstå som bæredygtig i sin måde at bruge energi på.

  Konference center får energi fra varmepumper

  Rakvere Smart House Competence Centre fokuserer på at udvikle intelligente og smarte teknologier til brug i private hjem samt til kontorudstyr og ejendomsadministration. Udover at være en lokal ekspert, deltager de også i forskellige europæiske initiativer om bæredygtig energi og er fortaler for energieffektivitet gennem innovative og bæredygtige huse.

  Rakvere Smart House Competence Center – den estiske vej til bæredygtige og energieffektive løsninger.”

 • En del af virksomhedens filosofi er at have en førende rolle i introduktionen af miljøvenlige produkter og processer. Grundet dens viden om vigtigheden af energibesparelser og energieffektivitet i forbrug af ressourcer, investerer Porcelanosa Grupo kontinuerligt i at forbedre dens faciliteter.

  Keramiske produkter og geotermisk teknologi

  Butech opstod i 2001 som en del af Porcelanosa Group med målet om at støtte alle profesionelle inden for lægning af keramiske fliser. Virksomheden tilbyder en lang række materialer og konstruktionssystemer, som dækker behov hos husejere, installationseksperter, konstruktører og arkitekter.

  Inspireret af deres miljømæssige grundværdier besluttede Butech at bruge geotermisk energi til opvarmning og køling. Resultaterne er imponerende: 75% energibesparelser.”

 • Det forrige opvarmningssystem var baseret på tre pillefyr med et yderligere oliefyr som backup. Varmen udledes på skolen via traditionelle radiatorer og i mindre omfang af vandbåren gulvvarmesystem.

  Skole drager fordel af varmepumper

  Edane skolen ligger 15 km øst for Arvika i Värmland i Sverige. Skolen har omkring 100 elever fra børnehaveklasse til sjette klasse. Skolegården er stor, og der er grusbane til fodbold og andre spil. Om vinteren omdannes denne til en skøjtebane. Edane skolen ligger i Arvika kommune.

  Vi har nu et pålideligt og innovativt system, som vil holde i mange år ind i fremtiden, og vi forventer en reducering i energiforbruget på omkring 40 MWh per år,” tilføjer Per-Inge Andersson, som er leder af uddannelsesfaciliteter i Arvika.

 • Fra begyndelsen planlagde investorerne at bruge vedvarende energi til at opvarme og køle ejendommen. Lejlighederne har gulvvarme og køling.

  Energieffektivitet i lejligheder i Italien

  I Trento i Norditalien findes et nybygget ejendomskompleks med 68 lejligheder, dels til leje og dels til salg. Ejendommen er beliggende i Monte Capuccini - et gammelt stenbrud i Trento.

  Takket være brugen af geotermisk samt solcelle energi vil Cappuccini lejlighederne længe stå som et strålende eksempel på energieffektivitet, energibesparelser og bæredygtighed.”

 • Thermias forhandler for Storbritannien og Irland, Ashgrove Energy har designet en innovativ energiløsning til Oakhill Park i London. Tre 42 kW Thermia Robust varmepumper med jorden som energikilde leverer al opvarmning via gulvvarmesystemet samt dækker alle varmtvandsbehov til ejendommens 60 lejligheder.

  Lejligheder i London med vedvarende energi

  Oakhill Park er en luksuriøs ejendom. Lige fra det øjeblik du går ind gennem døren. Der er concierge-tjeneste, parkeringskælder, privat fitnesscenter med top udstyr og flotte haver, som giver plads til ro og afslapning.

  Oakhill Park har opnået en Code 4-bedømmelse for bæredygtige ejendomme. Det er det højeste niveau for nybyggeri i forhold til reducering af energibehov, mens der produceres 44% mindre CO2 end med et gasbaseret system.”

 • Velvære er en prioritet hos Goldene Zeit og en del af ejernes engagement i at skabe et økologisk klima. Bygningen er opført efter økologiske og biologiske aspekter. Opvarmningen kommer fra geotermisk energi og en del af hotellets elektricitet genereres fra dets eget solcelleanlæg.

  Økologisk rejse med Hotel Goldene Zeit

  Hotel Goldene Zeit er et firestjernet hotel med wellness- og konferencefaciliteter beliggende i Georgenberg i Bayern. Hotellet tilbyder store komfortable værelser med en unik stil og indretning. Wellness-afdelingen tilbyder forskellige typer massager, helsebade og hudplejebehandlinger samt et canyon-rum og sauna.

  “Vi er fuldt ud tilfredse med varmepumpens pålidelighed og den enestående service fra Multitherm,” bemærker hotelejer Erika Holfelder.

 • Hele området udgør 8.600 m2 i lejligheder og 1.400 m2 af andre indendørsområder så som garager etc. De stigende omkostninger til forsyningsvæsnet var hovedårsagen til, at beboerne begyndte at se sig om efter en ny løsning til opvarmning.

  Thermia Mega et fornuftigt valg til vedvarende energi

  HSB Fabriken (Hyresgästernas sparkasse- och byggnadsförening och fabriken) er en boligforening i Arvika - en by i svenske Vermland. Foreningen repræsenterer 11 ejendomme opført i midt 80'erne, hvilke huser omkring 200 personer.

  Alle beboere nyder nu varme og komfort om vinteren, mens boligforeningen er i stand til at spare op mod 65.000 € i varmesæsonen.”

 • Virksomheden besluttede at bygge deres nye kontor i Bad Wörishofen. Det vigtigste investeringskrav var maksimale besparelser ved at bruge vedvarende energi og maksimal effektivitet i opvarmning og køling af bygningen.

  Nyt kontor drager fordele af vedvarende energi

  MicroStep fremstiller og leverer CNC-maskiner (Computer Numeric Control) udstyret med plasma, laser, oxyfuel, vandskærer og 3D-fræsningsteknologier.

  “Da MicroStep Europa besluttede at bygge et nyt kontor i Bad Wörishofen var hovedkriterierne energieffektivitet og bæredygtighed.” - Ondřej Kučera, IVAR

 • To boligforeninger er blevet enige om at reducere deres varmeregninger. Dette er historien om, hvordan to uafhængige beboelsesejendomme har indbygget den samme løsning med varmvandsproduktion til private hjem.

  Thermia Atec skærer op til 67% af varmeregningerne

  Jesenice er en slovensk by beliggende i den nordlige del af landet, tæt på Alperne og grænser op til Østrig. Den har en befolkning på 13.000 indbyggere og er kendt som Sloveniens centrum for minedrift og jernforekomst.

  “Omkostningerne styrtdykkede med 70%, hvilket gav et afkast på den oprindelige investering inden for blot 3 år.”- Yasin Jodeh, Technical Manager hos Atlas Trading d.o.o.

Kontakt

Har du spørgsmål, bedes du kontakte os

Skriv til os

Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til... mere
Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til vores Data Protection Officer: info@thermia.com fra den samme mail adresse, som din accept vedrører. Vi profilerer ikke dine oplysninger. Dine oplysninger deles ikke udenfor den Europæiske Økonomiske Union eller med multinationale virksomheder. skjul
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige... mere
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige. Send venligst alle spørgsmål vedr. Databeskyttelse til vores Data Protection Officer: info@thermia.com.Dine oplysninger benyttes til at besvare din henvendelse under forudsætning af, at databehandling er lovlig, hvis den er påkrævet for at indgå en aftale om besvarelse. Ved at acceptere ovenstående, accepterer du samtidig, at vi må sende dig marketing indhold. Du kan finde hele vores finde fuld information om dine person oplysninger i vores fortrolighedspolitik. skjul
* Obligatorisk felt

Thermia hovedkontor i Sverige

Thermia Varmepumper

Thermia Varmepumper

+45 24 47 23 45