Når du skal købe en varmepumpe – tjekliste

Evaluering af dit nuværende varmesystem

Lorem ipsum

De fleste skifter varmesystem, fordi energiregningen er høj. Prøv at opstille en oversigt over dine varmeomkostninger fra flere år bagud, så en meget mild eller meget hård vinter sidste år ikke giver et misvisende billede af dine nuværende omkostninger.

Når du planlægger en opgradering af dit varmesystem, så overvej et der er baseret på vedvarende energi, som også kan stå imod de koldeste vinterdage og er let at vedligeholde.

Kedler og olietanke optager meget plads. En varmepumpe fylder højst en halv kvadratmeter og giver dig mere plads til andre formål.

Princippet bag varmeudvinding

Lorem ipsum

 

 

Med en luft-til-vand varmepumpe er det ikke nødvendigt at bore, og der er heller ingen brug af slanger, hvilket gør det til en ideel løsning på en lille grund, eller hvor en delvis opgradering overvejes – f.eks. varmepumpe som supplement til et eksisterende system.

Et vertikalt jordvarme system er en stabil energikilde, hvor et eller flere borehuller bores ned i jorden. Denne metode er ikke forstyrrende for haven.

Et horisontalt jordvarme system kræver et større grundareal, hvor en lang slange nedgraves omkring en meter under overfladen.

Vertikal jordvarme kræver meget lidt plads og griber minimalt ind i haven, fordi der bores ned, istedet for at grave slanger ned ud over et større areal.

Jeres behov for opvarmning og varmt vand

Lorem ipsum

Når du vil opvarme din bolig og producere varmt vand med en varmepumpe, skal du kende forbruget og tænke på varmekilderne (radiatorer, gulvvarme mv.).

En varmepumpe kan opvarme radiatorer og gulvvarme uanset den krævede udgangstemperatur. Hvis fordelingslinjen er mindre end forbruget, behøves mindre energi, hvilket giver den maksimale effektivitet.

Mindre behov kan opfyldes med en 180-liters varmepumpe med integreret vandvarmer og mulighed for at tilføje en ekstra tank ved større behov. 55-60 °C vandtemperatur er tilstrækkeligt.

Køling - komfort hele året

Lorem ipsum

Udover opvarmning og varmt vand, kan en varmepumpe køle boligen i de varme sommermåneder. Ved at cirkulere en kølig væske i kredsløbet dannes køling (absorberes varme) til en pris svarende til et par el-pærers el-forbrug.

Denne teknik kaldes passiv køling og kan bruges sammen med alle jord-baserede varmepumper.

Hvis passiv køling ikke er tilstrækkelig, kan en varmepumpe kombineret med en kompressor producere mere køling.

Sammenligning med andre varmepumper

Lorem ipsum

Effektivitetskoefficienten (COP) udtrykker varmepumpens kapacitet til at producere varme sammenlignet den energi, som kræves for at drive den. Eksempelvis, COP 4 betyder at 1kW elektricitet producerer 4kW varme energi.

Men det er ikke hele forklaringen. På grund af udsving i både inden- og udendørstemperaturer, har du brug for at kende varmepumpens gennemsnitlige effektivitet gennem årstiderne, nat og dag. Denne værdi kaldes Seasonal coefficient of performance (SCOP). En god luft-til-vand varmepumpe kan f.eks. udvinde energi ned til -20°C.

Det vigtigste mål for en varmepumpes effektivitet er SCOP (Seasonal coefficient of performance). Du skal også tage højde for husets stand og størrelse, geografisk placering og antallet af beboere.

Dimensionering og forventede besparelser

Lorem ipsum

En større varmepumpe koster mere, men har lavere driftsomkostninger og vice versa. Den korrekte størrelse er den, der giver den optimale balance mellem investering og driftsomkostninger.

Installeringen af en effektiv varmepumpe reducerer varmeregningen med 50-75% sammenlignet med et gammelt varmesystem. Faktorer, der påvirker dette, er husets tilstand, varmesystemet og den udendørs temperatur – klimazone og prisudviklingen af den type af energi, som bruges.

NB! En god varmepumpe øger værdien af din ejendom.

Omkostninger

Lorem ipsum

Vurdér dit tilbud: alt fra prisen for varmepumpen til en færdig installation med afmontering og bortkørsel af den gamle kedel.  En fristende lav købspris kan være ensbetydende med højere løbende driftsomkostninger.

Varmepumpen er en del af det samlede varmesystem, der også består af et varmefordelingssystem (radiator, gulvvarme, mv.) og en energikilde (jord, vand, luft).

Nøglen til den rigtige løsning er at vælge et stabilt kvalitetsprodukt og en god entreprenør til at håndtere hele installationen.

Service

Lorem ipsum

Normalt kører en varmepumpe vedligeholdelsesfrit hele året. Skulle service være påkrævet, er det vigtigt at have en pålidelig samarbejdspartner.

Når du vurderer garantien på din løsning, skal du ikke kun se på længden af garantiperioden. Tjek i stedet, hvad garantien dækker. Det er vigtigt, at forsikringen dækker hele produktet og ikke kun kompressoren.

Overvej fjernstyring, så du kan skrue op og ned for temperaturen via internettet, når du skal ud at rejse eller kommer hjem efter en rejse.

Kontakt

Har du spørgsmål, er vi klar med viden og gode råd

Skriv til os

Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til... mere
Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til vores Data Protection Officer: info@thermia.com fra den samme mail adresse, som din accept vedrører. Vi profilerer ikke dine oplysninger. Dine oplysninger deles ikke udenfor den Europæiske Økonomiske Union eller med multinationale virksomheder. skjul
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige... mere
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige. Send venligst alle spørgsmål vedr. Databeskyttelse til vores Data Protection Officer: info@thermia.com.Dine oplysninger benyttes til at besvare din henvendelse under forudsætning af, at databehandling er lovlig, hvis den er påkrævet for at indgå en aftale om besvarelse. Ved at acceptere ovenstående, accepterer du samtidig, at vi må sende dig marketing indhold. Du kan finde hele vores finde fuld information om dine person oplysninger i vores fortrolighedspolitik. skjul
* Obligatorisk felt

Thermia Denmark

Thermia Varmepumper

Thermia Varmepumper

77 77 78 00