Når du køber en varmepumpe – tjekliste

Evaluering af det eksisterende varmesystem

Lorem ipsum

De fleste skifter deres varmepumper grundet høje varmeregninger. Prøv at opstil en oversigt til sammenligning af omkostningerne fra det sidste år samt de forudgående år således at en meget mild eller meget hård vinter ikke giver et misvisende billede af omkostningernes udvikling.

Hvis du planlægger en opgradering af dit varmesystem, overvej da et enkelt system med vedvarende energi, som også kan stå imod de koldeste vinterdage.

Kedler og olietanke optager meget plads. En varmepumpe optager højst en halv kvadratmeter og giver dig derved mere plads.

Princippet bag varmeudvinding

Lorem ipsum

 

 

Ved en luft til vand varmepumpe er en boring ikke nødvendigt heller ikke brugen af slanger, hvilket gør det til en fantastisk løsning, hvis det er en lille grund og en delvis opgradering overvejes – varmepumpe + eksisterende system.

Geotermisk energi er en stabil energikilde, hvor et eller flere borehuller bores ned i jorden. Denne metode er ikke forstyrrende for haven. Et system med jorden som kilde betyder, at en lang slange nedgraves omkring en meter under din grund.

Et stort stykke af grunden skal derfor graves op, hvilket betyder, at den ikke kan benyttes, mens nedgravingen finder sted.

Dine opvarmnings- og varmtvandsbehov

Lorem ipsum

Når du ved hjælp af en varmepumpe vil opvarme samt producere varmt vand, så vær opmærksom på dine behov omkring dette.

Mindre behov kan opfyldes med en 180-liters varmepumpe med integreret varmtvandsproduktion samt muligheden for en yderligere tank til et større behov. 55-60 °C er tilstrækkeligt. En varmepumpe opvarmer radiatorer og gulvvarme uagtet udgangstemperaturen.

Hvis fordelingslinjen er mindre end forbruget, behøves mindre energi, hvilket giver den maksimale effektivitet.

Køling - komfort hele året

Lorem ipsum

Udover opvarmning og varmt vand, kan en varmepumpe, med jorden som kilde, give indendørs køling i de varme sommermåneder, dette er kendt som passiv og aktiv køling.

Ved cirkulation af en kølig væske i loopet dannes køling til en pris tilsvarende el-forbruget for et par el-pærer. Denne teknik kaldes passiv køling og kan bruges ved alle varmepumper med jorden som kilde.

Hvis den passive køling ikke er tilstrækkelig, kan en varmepumpe kombineret med en generator producere mere køling.

Ydeevne hos konkurrerende varmepumper

Lorem ipsum

Effektivitetskoefficient (COP) udtrykker varmepumpens kapacitet til at producere varme mod den energi, som den nødvendigvis må udtrække. Eksempelvis, COP 4 betyder at 1kW elektricitet producerer 4kW varme energi.

Grundet forskellige inden- og udendørstemperaturer, har du brug for at kende varmepumpens gennemsnitlige effektivitet gennem årstiderne, nat og dag. Denne værdi kaldes Seasonal coefficient of performance (SCOP).

Tjek effektiviteten af luft varmepumpen, når det er rigtig koldt. En god luft varmepumpe udvinder energi ned til -20°C.

Størrelse og forventede besparelser

Lorem ipsum

En større varmepumpe koster mere, men har lavere driftsomkostninger og vice versa. Den korrekte størrelse vil give den optimale balance mellem investering og driftsomkostninger.

Installeringen af en effektiv varmepumpe reducerer varmeregningen mellem 50-75% sammenlignet med et gammelt varmesystem. Faktorer, som påvirker dette, er husets tilstand, varmesystemet og den udendørs temperatur – klimazone og prisudviklingen af den type af energi, som bruges.

NB! Installering af en god varmepumpe øger værdien af din ejendom.

Omkostninger

Lorem ipsum

Sammenlign dit tilbud: alt fra hele omkostningen for en færdig installation til afmontering og bortkørsel af den gamle kedel.  En tiltrækkende lavere købspris kan betyde højere driftsomkostninger.

En varmepumpe er en del af hele varmesystemet, hvilket også består af et varmefordelingssystem og en jordkilde.

Nøglen til succes er at vælge et stabilt kvalitetsprodukt, en god entreprenør til at håndtere og afslutte hele installationen.

Service

Lorem ipsum

Normalt kører en varmepumpe hele året og vedligeholdelsesfrit. Når lejlighedsvis en service er nødvendig, er det vigtigt at have en pålidelig samarbejdspartner.

Ved den tilbudte garanti, skal du ikke lade dig distrahere af længden af garantiperioden men tjek i stedet, hvad garantien dækker. Det er vigtigt, at forsikringen dækker hele produktet og ikke kun kompressoren.

Spørg efter fjernstyring, hvilket gør det muligt at styre temperaturen i dit hjem via internettet, når du skal ud at rejse eller kommer hjem efter en ferie eller forretningsrejse.

Kontakt

Har du spørgsmål, bedes du kontakte os

Skriv til os

Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til... mere
Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til vores Data Protection Officer: info@thermia.com fra den samme mail adresse, som din accept vedrører. Vi profilerer ikke dine oplysninger. Dine oplysninger deles ikke udenfor den Europæiske Økonomiske Union eller med multinationale virksomheder. skjul
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige... mere
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige. Send venligst alle spørgsmål vedr. Databeskyttelse til vores Data Protection Officer: info@thermia.com.Dine oplysninger benyttes til at besvare din henvendelse under forudsætning af, at databehandling er lovlig, hvis den er påkrævet for at indgå en aftale om besvarelse. Ved at acceptere ovenstående, accepterer du samtidig, at vi må sende dig marketing indhold. Du kan finde hele vores finde fuld information om dine person oplysninger i vores fortrolighedspolitik. skjul
* Obligatorisk felt

Thermia hovedkontor i Sverige

Thermia Varmepumper

Thermia Varmepumper

+45 24 47 23 45