Fire måder at få energi på

Jorden som kilde - horisontal jordvarme

Se vores film om horisontal jordvarme:

Se vores film om horisontal jordvarme:

Jordslanger nedgravet i ca. en meters dybde, samler den solenergi, der findes nær jordoverfladen. Længden på slangerne er afhængig af huset, energibehovet og de lokale betingelser af jorden.

Fordele:

 • Lave installationsomkostninger (sammenlignet med vertikal jordvarme)
 • Kan også bruges til at udvinde energi fra søer
 • Grundkredsløbet holder en konstant temperatur hele året
 • Køling er mulig

Jorden som kilde - vertikal jordvarme

Se vores film om vertikal jordvarme:

Med vertikal jordvarme bores lodret ned til mellem 100 og 200 meters dybde, hvor et nedsænket rør udvinder den energi, der findes dybt nede i jorden. Boringens nøjagtige længde afhænger af huset, energibehovet og de omgivende forhold.

Fordele:

 • Kan være på et begrænset grundareal
 • Ubetydelig påvirkning på grunden/din have
 • Køling er mulig

Se vores film om vertikal jordvarme:

Luften som kilde

Se vores film om luftbaserede varmepumper:

Se vores film om luftbaserede varmepumper:

Med en luft-til-vand varmepumpe er det ikke nødvendigt at grave eller bore. I stedet tages energien direkte fra luften. For at opnå et system, som dækker alle dine behov, inklusiv varmt vand, kræves en luft-til-vand varmepumpe. En luft-til-luft varmepumpe kan kun producere varme, ikke varmt vand.

Fordele:

 • Lavere etableringsomkostninger
 • Ingen indvirkning på grunden/din have
 • En stor grund er ikke nødvendig

Grundvandet som kilde

En varmepumpe med grundvand som kilde samler energi fra grundvandet. Vandet pumpes op fra vandboringen til en varme-veksler, hvor energien udvindes inden vandet sendes tilbage gennem en anden boring i et lukket kredsløb. Denne løsning kan være det rette alternativ, når grundvandet er let tilgængeligt.

Fordele:

 • Høj og jævn temperatur i grundvandet året rundt
 • Køling er mulig

Varmegenindvinding

Energien fra den varme indendørsluft genindvindes, før den forlader bygningen gennem ventilationssystemet. Energien kan gendannes via en speciel varmegenindvindings-enhed, som øger brine-temperaturen og forbedrer varmepumpens ydeevne.

Det virker både mindre bygninger/boliger og i større ejendomme. I erhvervsejendomme, hvor ventilationssystemet er i konstant brug, kan varmegenindvinding dække op til 50% af ejendommens energibehov. Denne løsning virker perfekt sammen med varmepumper med frekvensomformer, hvor varmepumpen automatisk kan tilpasse sig til enhver udluftningstemperatur.

Fordele:

 • Lavere driftsomkostninger og enkel installation
 • Let at kombinere med eksisterende varme- og ventilationssystemer

Kontakt

Har du spørgsmål, er vi klar med viden og gode råd

Skriv til os

Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til... mere
Din accept kan trækkes tilbage på ethvert tidspunkt ved at sende en mail til vores Data Protection Officer: info@thermia.com fra den samme mail adresse, som din accept vedrører. Vi profilerer ikke dine oplysninger. Dine oplysninger deles ikke udenfor den Europæiske Økonomiske Union eller med multinationale virksomheder. skjul
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige... mere
Administrator af dine person oplysninger er Thermia AB, Box 950, 671 29 Arvika, Sverige. Send venligst alle spørgsmål vedr. Databeskyttelse til vores Data Protection Officer: info@thermia.com.Dine oplysninger benyttes til at besvare din henvendelse under forudsætning af, at databehandling er lovlig, hvis den er påkrævet for at indgå en aftale om besvarelse. Ved at acceptere ovenstående, accepterer du samtidig, at vi må sende dig marketing indhold. Du kan finde hele vores finde fuld information om dine person oplysninger i vores fortrolighedspolitik. skjul
* Obligatorisk felt

Thermia hovedkontor i Sverige

Thermia Varmepumper

Thermia Varmepumper

+45 24 47 23 45